4 dodatka za Google Chrome-u koje koristim skoro svaki dan

4 dodatka za Google Chrome-u koje koristim skoro svaki dan

Da li znate šta su to dodaci (ekstenzije) za Google Chrome? To su mali programi koje možete da instalirate u pretraživač i koristite ih kada vam zatrebaju. Kada ih instalirate pojavljuju se u vidu ikonica u gornjem desnom uglu pretraživača i aktivirate ih kao što bi kliknuli na bilo koju ikonicu u Wordu ili Excel-u.
Postoji veliki broj ovih dodataka koje možete preuzeti a u nastavku pogledajte 4 koje koristim skoro svaki dan:

1) Google translate

Ponekad želim da vidim kako se tačno piše neka reč na engleskom ili šta znači. Google translate je najkorisniji za ovakve stvari i umesto da svaki put otvarate stranicu, možete koristiti dodatak u Chrome-i. Nakon što ga instalirate, možete kliknuti na njega i otvoriće se mali prozor u kome ukucate reč na engleskom i on će vam automatski dati prevod na naš jezik ili neki drugi koji ste podesili. Druga opcija je da prevučete levim dugmetom miša preko reči ili rečenice čiji prevod vam je potreban i pojaviće se mala ikonica za Google translate koju možete kliknuti i odmah dobiti prevod.
Dodatak za Chrome-u možete preuzeti ovde.

2) Pocket

Pocket je možda najpoznatiji web kliper koji postoji. Dakle, kao što bi iscepili neki članak iz novina ili časopisa i sačuvali ga, isto možete uraditi i sa nekom stranicom koju ćete sačuvati u Pocket-u.
Pocket je dostupan na svim uređajima tako da stranice koje sačuvate možete kasnije čitati na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru. Prednost ovakvog načina čuvanja stranica, u odnosu na to što možete sačuvati link, je u tome što ako sačuvate link, stranici možete pristupiti samo dok je link aktivan. Ako se promeni ili ugasi, više ne možete pristupiti tom sadržaju.
Dodatak za Chrome-u možete preuzeti ovde.

3) Evernote webcliper

Ovaj dodatak radi slično kao i Pocket, ali je povezan sa mojim nalogom u Evernote-u tako da se stranice smeštaju direktno u ovu aplikaciju. Najviše ga koristim da bi sačuvao mailove u kojima dobijam pristupne podatke za određene on-line servise koje koristim ili račune koje dobijam mail-om. Ranije sam ga koristio i za Web kliping, ali se Pocket ipak bolje pokazao za čuvanje čitavih stranica.
Dodatak možete preuzeti ovde.

4) Noisli

Nosili je aplikacija koja pomaže da se bolje fokusirate na ono što radite. To je straming servis gde možete slušati zvuke vetra, kiše, vatre, voza ili kombinacije ovih zvukova. Najčešće je koristim kada treba da radim kod kuće dok deca pored mene gledaju TV ili YouTube. Osim dodatka za Chrome-u, postoji i mobilna aplikacija kao i stranica sa koje možete koristiti ovaj servis. Stranica i aplikacija nude neke dodatne mogućnosti, tako da možete podesiti timer na određeni broj minuta koliko želite da radite fokusirano, kao i da podesite omiljene kombinacije zvukova koje vam odgovaraju.
Dodatak možete preuzeti ovde.

Predlog za akciju

Razmislite o stvarima koje radite dok pretražujete Internet. Ukoliko postoje stvari koje radite često, možda postoje dodaci za Chrome-u ili neki drugi pretraživač, koji vam mogu olakšati posao ili pretraživanje učiniti zabavnijim.

Dopada vam se ovaj blog?

Prijavite se ovde kako bi dobijali moj blog elektronskom poštom. Poslaću vam kalendar napravljen u Excel-u za 2017. godinu kao znak zahvalnosti.

Ažurirano: 21.08.2017


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh