47 najklikanijih linkova iz mog Newslettera

47 najklikanijih linkova iz mog Newslettera

Šta zanima čitaoce mog Newslettera Nedeljne crtice?

U nastavku možete pogledati pregled najklikanijih linkova tokom 2021. godine.

Molim vas da zanemarite vremenske odrednice u pojedinim stavkama, jer su one prenesene direktno iz Newslettera i odnose na vremenski trenutak kada je određeni Newsletter izašao.

Nedeljne crtice su kratki email koji šaljem svake nedelje u 11 sati ujutru, koji sadrži pregled 5 stvari koje sam otkrio, pročitao, naučio ili koristio tokom prethodne nedelje. Pored toga, sadrži i malu životnu lekciju koju sam naučio na osnovu nečega što mi se dogodilo.

Uživajte.

Pisanje ovog Newslettera mi je omiljena stvar tokom nedelje, i ukoliko želite možete se prijaviti ovde.

U nastavku je 47 najklikanijih linkova.

#1. Članak koji preporučujem

Robin Šarma je jedan od mojih omiljenih eksperata za liderstvo koga pratim više od 10 godine. Poslednjeg dana prošle godine je napisao vrlo zanimljiv blog u kome objašnjava 5 koraka koje koristi kako bi isplanirao narednu godinu. Preporučujem da pročitate članak ali što je još važnije da primenite ono što piše u njemu.

#2. Šta čitam (kratko)

Od početka godine počeo sam skoro svaki dan, kao deo jutarnjeg rituala da čitam po jednu priču iz knjige Daily Stoic Knjiga ima 366 životnih lekcija koje nas uče stoički filozofi Marko Aurelije, Seneka i Epiktitus. Svaka od priča je određena datumom u godini, i naravno počinje od 1. januara.

Ovo su vrlo praktične životne lekcije koje bih svakome preporučio i vrlo su lake za čitanje. Svaka priča je na jednoj do dve strane. Na primer, priča za 2. januar nam objašnjava zbog čega je važno da češće govorimo "ne".

#3. Šta čitam (kratko)

Jedan od ciljeva koje sam postavio za ovo godinu je vezan za postizanje određene (naravno manje) kilaže. Naišao sam na prilično koristan članak Tima Ferisa u kome u stvari prenosi pismo svom prijatelju u kome ga savetuje na koji način da izgubi najmanje 10 kg mesečno. Ono što je važno za ovaj članak jeste da se on obraća nekome ko je u sličnim uslovima kao i mnogi od nas (puno posla, deca, nemogućnost odlaska u teretanu zbog Kovida,...) i daje mu savete u skladu sa tim.

#4. Članak koji čitam (10-ak minuta čitanja)

Naišao sam na odličan članak koji govori o tome kako možete podesiti različite stvari na iPhone-u radi maksimalne efikasnosti. Bez obzira na to da li imate iPhone ili ne, možete primeniti dosta stvari koje su navedene u ovom članku.

#5. Članak koji čitam

Na ovaj članak sam naišao u Newsletteru Tima Ferisa i bez obzira na prilično uopšten naslov

100 lekcija za bolji život, u njemu zaista ima dobrih predloga koje možete jednostavno primeniti.

#6. Način ishrane koji primenjujem 3 nedelje

Poslednje 3 nedelje primenjujem Slow Carb Diet i uspeo sam da smršam 6.5 kg. Plan mi je da budem na ovakvom načinu ishrane do kraja maja meseca. 6 dana u nedelji sam na ovom režimu, a subotom (tzv fatday :-) ) jedem šta želim. Nadam se da ću istrajati u ovome.

#7. Aplikaciju koju isprobavam

Već duže vreme tražim aplikaciju za kreiranje beležaka koja će mi u potpunosti odgovarati. Godinama je to bio Evernote, međutim ova kompanija je imala dosta problema uposlednjih nekoliko godina što je dovelo i do samnjenja kvaliteta aplikacije. Trenutno koristim (i pišem ovaj Newsletter) na Nimbus notes aplikaciji. Za sada sam vrlo zadovoljan i mislim da ću nastaviti da je koristim.

#8. Blok koji koristim za zapisivanje tokom dana

Pre izvesnog vremena sam naišao na blokove proizvođača Blasetti koji su odlični. Koristim dve varijante: na linije za zapisivanje beležaka sa sastanak i na kvadratiće za razradu ideja koje imam za različite stvari.

#9. Aplikacija koju koristim

Jedna od stvari sa kojom se prilično mučim poslednjih godina jeste način da evidentiram sve nove stvari i obaveze koje se pojavljuju tokom dana. Koristio sam papirni rokovnik jedno vreme, ali se često događalo da pored papirnog rokovnika zaposujem stvari i na drugim mestima kao što su druge aplikacije ili papirići koji se jednostavno nađu pri ruci. Pre 3 dana sam otkrio aplikaciju Slite.

i izuzetno sam zadovoljan. Ima dosta mogućnsoti ali ja koristim opciju dnevnih zabelešli u Chrome-u gde se otvori poseban Tab kome dam naziv današnjeg dana i onda redom upisujem stavke kako nailaze. Na kraju dana prođem kroz sve ove belške u sklopu rituala završetka radnog dana.

#10. Citati o kojima razmišljam

Nije tako česta situacija da se viđaju citati političara koji su vezani za uspeh, a koji su iz ovih krajeva. Jedan od izuzetaka je Zoran Đinđić i ovde možete pogledati nekoliko njegovih citata koji se i danas često mogu pročitati na različitim mestima.

#11. Video koji gledam (kratko)

Džim Keri mi je zaista krajnje zanimljiv. Posebno od kada sam čuo da je sam sebi napisao ček na 10 milion dolara kao neko vrstu motivacije da uspe kao glumac i nekoliko godina kasnije je zaista i dobio 10 miliona dolara za ulogu u filmu maska. Na ovaj kratki video sam naišao u Newsletter-u Tima Ferisa. Posebno mi je interesantna priča o njegovom ocu i šta mu se dogodilo kada je napunio 51 godinu.

#12. Šta slušam (kratko)

U ovom isečku (opet audio)Tim Feris objašnjava komponente vezano za "petominutni dnevnik" koje se odnose na to na koji način možemo da utičemo da naš mozak bude fokusiraniji tokom dana. Ovo je dnevnik (štampani) koji on popunjava svakog dana i ja sam određene elemente ovog dnevnika uneo i u svoju jutarnju rutinu, odnosno nekoliko pitanja sam preuzeo na koje i ja odgovaram svako jutro.

#13. Aplikacija koju koristim za čuvanje tekstova koje želim da pročitam kasnije

Već nekoliko godina za tekstove koje pronađem na Internetu i želim da ih sačuvam da bi ih pročitao kasnije koristim Instapaper aplikaciju koju imam instaliranu i na telefonu i kao dodatak za Chrome pretraživač. Odlična stvar je što aplikacija ima mogućnost podvlačenja sadržaja i pisanja beleški, na vrlo sličan način kao i Kindle čitač.

#14. Čokoladicu koju (sada) jedem svako popodne uz kafu

Postoji veliki izbor razlilčitih proteinskih čokoladica koje se mogu kupiti i problem je taj što većina njih nisu previše ukusne. Međutim, Go On Nutrition Protein 33% sa ukusom čokolade su zaista odlične. Pakovanje je od 50gr i bez obzira što se baš trudim da ne pojedem čitavo pakovanje, ne uspeva mi uglavnom....

#15.Knjiga koje je možda najviše uticala na moj život je

7 navika uspešnih ljudi Stivena Kovija. Iako naslov može da zvuči kao i veliki broj tekstova na koje danas nailazimo na Internetu, sadržaj knjiga je zaista sjajan i objašnjava kojih 7 navika treba da uvedemo u svoj život da bismo postali uspešni.

U poslednjih 8 godina sam čitao 3 puta ovu knjigu, i svaki put sam primećivao nove korisne stvari koje mogu da primenim, a koje nisam uočio tokom prethodnih čitanja. Čitanje knjige je kao razgovor sa piscem, i zbog toga razumevanje određenog sadržaja ne zavisi samo od pisca, već i od stepena razvoja na kome se nalazimo mi kao čitaoci.

#16. Novi način pisanja dnevnika koji sam uveo

Dnevnik sam godinama pisao isključivo ujutru. Pre dve nedelje sam počeo da na jedan deo pitanja odgovaram uveče (koje su bile pobede tokom dana, kako sam dan mogao da učinim boljim) a na ostatak pitanja odgovaram ujutru. Ponovo pišem dnevnik rukom u Moleskine rokovniku, i onda slikam zapis i čuvam ga u aplikaciji DayOne. Ideju da ovo probam sam dobio nakon što sam pogledao ovaj kratki video na YT

#17.Aplikacija za skeniranje dokumenata koju koristim

Za brzo skeniranje dokumenata, kao i za brzi unos informacija sa papira koje ne želim da zaboravim, koristim aplikaciju SwiftScan. Postoji veliki broj ovakvih aplikacija, ali najvažnija stvar nije u samom skeniranju, veću u tome koliko lako se skenirani dokument može poslati nekome, ili smestiti u neku drugu aplikaciju gde želite da ga sačuvate i ova aplikacija sve to zaista dobro radi.

#18. Aplikacija koju sam počeo da koristim svaki dan po 10 minuta

Želim da naučim brže da kucam na tastaturi. Često ne umem da koristim sve prste dok kucam i baš sam loš u tome. Počeo sam svaki dan da vežbam po 10 minuta na ovom sajtu. Ukoliko želite da proverite koliko brzo kucate, to možete uraditi ovde i videćete koliko reči možete da otkucate u jednoj minuti. Želite da se osećate dobro po pitanju ostvarenog rezultata? Napišite mi email, pa ću vam odgovoriti koja je moja brzina :-).

#19. Recept koji isprobavam

Povremeno mojoj deci padne na pamet da žele nešto slatko kasno uveče. Obično onda pronađemo recept na YouTube-u i pokušamo da napravimo. Često ne uspemo, ali povremeno bude baš ukusno. Prošle nedelje nam je uspelo da napravimo brze mafine u šolji na osnovu ovog videa. Inače od tada pratim ovaj kanal i bez obzira što nisam vegetarijanac, kvalitet videa je zaista odličan i hrana koja se priprema deluje baš ukusno.

#20. Šta čitam (kratko na engleskom)

Volim da čitam kratke životne lekcije. Pre nekoliko nedelja sam u newsletteru Tima Ferisa naišao na ovaj super članak Kevina Rousa koji sadrži dodatnih 99 životnih saveta. Članak koji je prethodio ovome je 68 životnih saveta.

#21. Beležnica koju koristim

Beleške sam počeo da pišem u A4 beležnici sa spiralom Španske firme MIquelrius. Ako zanemarimo cenu ovo beležnice koje je verovatno veća nago što bi trebala da bude, sve ostalo je odlično. Beležnica je na kvadratiće, ima perforaciju da može stranica da se otcepi i ima rupe da može stranica da se odloži u registrator. Pored toga, izdeljena je na blokove različitih boja.

#22. Kratki video koji gledam

Ovaj kratak video (14 minuta) pokazuje na koji način se kreiraju zvukovi u različitim filmovima koje gledamo i koliko je rada potrebno da bi sve to na filmu izgledalo kako treba. Na primer, možete da vidite na koji način se kreira zvuk koraka kada glavni glumac korača u filmu. Mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo, a ovaj film može da nas podseti koliko rada je potrebno da bi se nešto postiglo.

#23. Instagram nalog koji sam počeo da pratim (hrana naravno)

Volim da pratim naloge na Instagramu sa dobrim receptima ali i odličnim fotografijama spremljene hrane. The original dish je zanimljiv profil sa super receptima. Kada se vratim u Podgoricu sledeće nedelje planiram da pokušam da napravim ovaj chesecake.

#24. Kratki tekst koji čitam

Jedna od stvari sa kojima se često mućim jeste da kažem "ne" kada neko traži nešto od mene. U ovom tekstu možete da pronađete 4 načina na koje možete da kažete ne u različitim situacijama. Na samom kraju teksta možete pronaći i nekoliko pitanja koja možete postaviti sebi kako biste bili sigurni da li treba da kažete "da" ili "ne" u određenim situacijama.

#25. Šta čitam (kratko na engleskom)

Tema koja me oduvek zanimala jeste na koji način treba postaviti dobra pitanja svom sagovorniku. Pitanja su važna za bilo kakvu komunikaciju, a posebno su važna ukoliko se bavite prodajom.

U ovom kratkom tekstu možete pronaći 8 odličnih predloga za postavljanje boljih pitanja. Posebno obratite pažnju na 4. predlog vezano za razmišljanje o mogućem načinu na koji će osoba odgovoriti.

#26. Zanimljiv sajt koji sam otkrio

Ukoliko pratite ovaj Newsletter verovatno znate da volim da gledam filmove. Na ovom sajtu za poznate filmove postoji objašnjenje scena koje se događaju. Za svaku od scena ekran je podeljen na dva dela i u gornjem delu ide scena iz filma, a u donjem delu se skrola originalni deo scenarija za tu scenu. Zanimljivo je da se pročita kako se u scenariju objašnjava šta treba da se uradi u određenoj sceni a da se u isto vreme gleda ta scena. Hvala Timu Ferisu što je proporučio ovaj sajt u svom Newsletter-u od petka.

#27. Članak koji čitam (kratko na engleskom)

Jedan od klasika literature ličnog razvoja je svakako knjiga Misli i obogati se Napoleona Hila

koju sam čitao nekoliko puta u poslednijih 10 godina. Skoro sam naišao na odličan članak na sajtu Business Insidre gde je sadržaj knjige sažet na 6 koraka koje svako do nas može da realizuje kako bi želju za ostvarivanjem finansijske sigurnosti pretvorio u stvarnost.

#28. Šta čitam (kratko na engleskom)

U ovom odličnom tekstu gde je jedan od koautora Greg Mekkion pisac Esencijalizna i Bez napora razmatra se ideja o tome kako da u ovom veoma povezanom svetu lakše kažemo ne na različite pozive koji nam se upućuju i kako da svesnije ulažemo naše vreme.

#29. Aksesoar kome se raduje

Već duže vreme pokušavam da pronađem novčanik u kome može da stane nekoliko kartica, papirni novac, lična karta, vozačka dozvola i ništa više od toga. Primetio sam da su mi najveći deo vreme potrebne samo ove stvari a da u novčaniku nosim barem još 10 koje nikada nisam izvadio u poslednjih nekoliko godina. Konačno sam prošle nedelje naručio polunovčanik za koji smatram da će mi potpuno odogovarati. Javljam utiske.

#30. Šta čitam (srednje dužine, na engleskom)

Često možete pronaći na Internetu tekstove o tome koja pitanja može ili treba da postavi poslodavac na razgovoru za posao. Međutim, ne možete tako često pronaći ideje za pitanja koja može da postavi osoba koja je došla na razgovor za posao. U ovom tekstu možete pronaći 10 ovakvih pitanja. Poseban kvalitet teksta je u tome što su pitanja grupisana tematski (o poziciji, uspehu na toj pozicji, kompaniji...) a svako pitanje sadrži i objašnjenje zbog čega treba da ga postavite.

#31. Online kurs koji slušam

Jedna od prvih knjiga koju sam pročitao vezano za lični razvoj je Put ka veličanstvenosti Robina Šarme. Sada je Robin Šarma napravio online kurs koji je baziran na knjizi i koji sadrži 101 lekciju. Svako jutro slušam po jednu lekciju u sklopu jutarnjeg rituala i izuzetno sam zadovoljan. Bez obzira što mi je sadržaj prilično poznat jer sam čitao knjiga nekoliko puta, korisno je slušati Robina Šarmu kako detaljnije objašnjave pojedine stvari. Kurs slušam tako što uvek prvo pročitam priču u knjizi a onda odgledam lekciju i pišem beleške.

#32. Članak koji čitam (srednje dužine, na engleskom)

Prethodnih dana pripremam blog o negativnoj vizuelizaciji i u sklopu pripreme sam ponovo pročitao sjajan članak Tima Ferisa o vežbi koju radi nekoliko puta godišnje a koju on zove "Kontrolisanje straha" Ideja je da većina nas bira da budemo nesrećni umesto da budemo nesigurni i kao rezultat toga ne preduzimamo akcije koje mogu da nam omoguće da imamo bolji odnos sa partnerom, veće prihode i bolji život uopšte. Zbog toga Tim predlaže da uradimo kratku analizu i ispišemo sve stvari koje mogu da krenu loše, odnosno da analiziramo najgori moguići scenario i onda uočimo kako možemo da reagujemo kako bismo sprečili da se ovakav scenario dogodi. Ovo će nam omogućiti da bolje deinišemo čega se ustvari plašimo i da mnogo lakše da donesemo odluku da ipak nešto uradimo.

#33. Stvar za koju se sve više zanimam

Za Stoičku filozofiju sam čuo prvi put slušajući različite sadržaje Tima Ferisa. Nakon toga sam pročitao knjigu Meditacije, što je u stvari dnevnik Marka Aurelija, jednog od najvećih vladara koji je ikada živeo u kome sam se dodatno upoznao sa ovom filozofijom. Kada smo bili u školi, obično smo filozofiju doživljavali kao nešto što nije previše zanimljivo. Međutim, filozofija Stoika je krajnje praktična i može da vam pomogne da vodite bolji život. Ukoliko vas zanima da više sazunate o ovome predlažem da počnete od ovog teksta.

#34. TED govor koji gledam barem jednom godišnje

Ovaj TED govor trenutno ima više od 43 miliona pregleda na YouTube-u, a u njemu možete saznati zbog čega odlažemo stvari, a posebno one koje su nam najvažnije u životu. Svakako jedan od najzanimljivijih TED govora koja sam gledao do sada. Učinite sebi uslugu ove nedelje i pogledajte ovaj video, a posebno vas molim da ga odlgedate do samoga kraja.

#35. Aplikacija koju koristim

Ukoliko snimate video tutorijale, ili kreriate video uputstva, može vam biti korisna aplikacija Mouse Highlihter. Ova jednostavna aplikacija omogućava da kursor ima žuti krug (ili neku drugu boju) oko sebe čime je uočljiviji kada se nešto objašnjava. Problem sa kursorom je što u nekim aplikacijama za snimanje ekrana u nekim trenucima nije vidljiv što može da učini da objašnjenje nije baš jasno.

#36. Aplikacija koju koristim

Povremeno, ne previše često, imam potrebu da spajam nekoliko PDF dokumenata u jedan, i to određenim redosledom. Ovakvu stvar najčešće ne možete uraditi besplatnim alatima kao što je Acrobat Reader. Online alat ilovepdf je veoma dobar, pre svega zato što je brz i jednostavan za upotrebu. Takođe, Google reklame na ovom sajtu ne ometaju previše rad i to je dodatna prednost ovog alata. Nije potrebna bilo kakva registracija, a program može i da razdvaja PDF dokumenta. Besplatna verzija je potpuno funkcionalna i sasvim dovoljna za većinu korisnika.

#37. Šta čitam (kratko na engleskom)

U ovom veoma interesantnom tekstu koji možete čitati (u stvari gledati jer su u pitanju slajdovi sa vrlo malo teksta) možete pronaći dosta stvari koje su ključne za bolje upravljanje vremenom. Većina ovih stvari su vam verovatno poznate (postavljanje prioriteta, rokova i slično). Međujtim, kada čitate ovakve stvari ne treba da se pitate da li su vam ovakve stvari poznate već na koji način možete da ih implementirate.

#38. Aplikacija kojom sa oduševljen

Ako ste prethodnih godina kupovali lego kocke velika je vorovatnoća da imate u nekoj posudi pojedinačne delove sa kojima ne znate šta ćete da radite. Ova aplikacija vam omogućava da prospete na pod ove delove, skenirate ih, nakon čega će vam aplikacija dati predloge šta možete da napravite od tih delova. Nažalost, aplikacija je trenutno dostupna samo za iPhone ali će uskoro biti i za Android.

#39. Knjiga koju čitam

Mnogi su mi preporučivali knjigu 12 pravila za život prethodne godine i evo konačno je došla na red za čitanje. Tek sam pročitao nekoliko stranica tako da vam ne mogu reći previše o sadržaju, ali imam velika očekivanja. Kada počnem da čitam ovakve knjige uvek prvo pogledam sadržaj i ono što mi je bilo veoma interesantno u ovoj knjizi jeste naziv prvog poglavlja "Ispravite se i isprisite se."

#40. Odličan komplet besplatnih E-knjiga o različitim stvarima (uglavnom vezanim za lični razvoj)

Već duže vreme pratim rad psihologa Dejana Živkovića koji vodil konsultantsku firmu Integrativa. Za Dejana sam čuo tako što sam video jednu popularnu objavu na LinkedIn-u gde je delio E-knjigu o postavljanju ciljeva besplatno. Preuzeo sam knjigu i bio sam zadovoljan sadržaj. Ukoliko vas zanimaju teme kao što je emocionalna inteligencija, upravljanje stresom ili upravljanje vremenom, preuzmite besplatno neke od ovih knjiga ovde.

#41. Newsletter na koji sam se pretplatio

Trudim se da uopšte na pratim vesti na dnevnom nivou. Često se događalo da uopšte nisam upućen u određene događaje za koje su svi čuli tokom određenog dana, ali i zaboravili već sledećeg dana. Međutim, pre više od mesec dana sam se pretplatio na Morning Brew Newsletter. Svako jutro dobijam email u kome se nalaze različite vesti iz raznih segmenata života. Koncept je dobar jer svaka informacija može da se konzumira na osnovu skraćene verzije koja je odmah dostupna u samom sadržaju Newslettera a postoji i link naravno ukoliko neko želi da pročita detaljnije. Postoje i sadržaji koji su karakteristični uglavnom za štampana izdanja, kao što su ukrštenice ili osmosmerke (ako se tako zove kada imamo polja sa slovima i treba da spojimo reči).

#42. Šta čitam (knjiga na našem jeziku)

Pre dve godine sam kupio u Kindle izdanju knjigu Profit First - Metjua Mekalovica. Ovo je knjiga koja objašnjava na koji način treba mali biznis da upravlja svojim finansijama. Ima drugačiji pristup jer polazi od jednačine Prihod - Profit = Trošak, umesto tradicionalne varijante gde je Prihod - Trošak = Profit. Suština je da hoće da kaže da prvo treba da odredimo koliko profita želimo da imamo od prihoda koji ostvarimo. Sada je ova knjiga dostupna i na našem jeziku, tako da je sada ponovo čitam.

.

#43. Alat koji koristim (A3 papir - PDF)

Od pre nekoliko nedelja sam počeo petkom popodne da planiram nedelju koja sledi, gde između ostalog koristim i pregled dana u nedelji zajedno sa još nekoliko stvari koji sam odštampao na A3 papiru. U ovaj planer upisujem:

  • Pregled nedeljna 3 cilja koja želim da ostvarim
  • Pregled ključnih navika koje treba da realizujem tokom nedelje
  • Pregled ključnih sastanaka ili rokova koje imam

Detaljnije o ovome alatu ću pisati na blogu do kraja godine, a ukoliko želite, ovaj alat možete preuzeti ovde.

#44. Članak koji čitam (kratko sa slikama na engleskom)

Osnivač jedne od najpoznatijih aplikacija za upravljanje projetima BaseCamp, Jason Fied, u ovom kratkom članku objašnjava na koji način uobličava ideje koje dobija. Članak možete pročitati za jedan minut, ima vrlo malo teksta i dosta "post it" žutih kvadratića sa slikama. Vrlo zanimljivo, jasno i korisno.

#45. Novačnik koji nosim

Kao što sam već pisao u nedeljnim crticama, pre nekoliko meseci sam kupio novčanik koji može da drži samo kartice i papirni novac i koji zauzima vrlo malo prostora. Uglavnom sve plaćam karticama, a sitniš svakako držim u autu za potrebe plaćanja parkinga i kada mi je povremeno potreban sitan novac. Međutim, nije sve funkcionisalo kako treba sa ovim novčanikom. Ideja da se sitniš čuva u kolima je OK ako su mi kola blizu, ali ukoliko recimo odem peške u prodavnicu, nemam gde da stavim kusur ukoliko sam plaćao papirnim novce. Pored toga, nekoliko puta mi je novačnik upao u prostor između sedišta i konzole i trebalo mi je dosta vremena da ga pronađem. Zbog svega toga sam odlučio da nabavim novi novčanik koji će imati ovoga puta i prostora za sitniš, ali i koji će biti dovoljno veliki da ne može lako da se izgubi. Izabrao sam Samsonite koji ima i zip i za sada sam izuzetno zadovoljan.

#46. Chrome funkcionalnost koju koristim

Kada pripremam sadržaj za nedeljne crtice, ali i kada radim istraživanje za blog ili bilo šta drugo, često naiđem na nekoliko rečenica na jednoj stranici koje su mi potrebne. Chrome-a ima super funkcionalnost koja omogućava da označim ovaj deo teksta, pritisnem desno dugme miša i izaberem opciju copy link to highlight. Na ovaj način se kreira link koji onda smeštam u aplikaciju za beleške (trenutno Apple Notes). Kada kliknem na ovaj link kasnije, on me vodi na stranicu na kojoj je onda izabrani tekst označen. Korak po korak uputstvo kako možete koristiti ovu funkcionalnost pogledajte ovde.

#47. Knjiga koju čitam

Do sada sam pročitао sigurno više od 10 knjiga vezano za produktivnost, i verovatno najbolja je od Brajana Trejsija “Pojedi tu žabu.” Međutim, u svojoj objavi na društvenim mrežama Tim Feris je preporučio knjigu 4 hiljade nedelja, produktivnost za smrtnike koju je napisao Oliver Burkeman. Knjiga na početku razmatra ideju o tome kako je život kratak i kako to stavlja u nešto drugačiju perspektivu sve stvari koje radimo. Za sada sam izuzetno zadovoljan ovom knjigom.

Ažurirano: 26.12.2021


© Copyright 2024. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh