8 Online alata koje koristimo za poslovanje

8 Online alata koje koristimo za poslovanje

  • Podijeli:
8 Online alata koje koristimo za poslovanje

Za funkcionisanje bilo kakve organizacije su vrlo važno alati koji se koriste da bi se završio posao. Postoji dosta sjajnih Online aplikacija koje su danas dostupne potpuno besplatno, ili se mogu koristiti uz pristupačnu mesečnu nadoknadu, čije korišćenje može učiniti procese boljim i čitavu organizaciju efikasnijom. 

Međutim, kako da znate koji je alat pravi za vas?

Isprobao sam prethodnih godina veliki broj aplikacija a u nastavku možete pogledati koje koristimo kod nas u Bobot-u praktično svakodnevno i kojima smo izuzetno zadovoljni. Linkovi ka aplikacijama se nalaze u naslovima.


1) Asana 

Asana-u koristimo da planiramo projekte, te pratimo zadatke i obaveze svih nas. Aplikacija je dostupna na svim uređajima, ali je mnogo češće koristimo na mobilnom telefonu. Jednostavna je za korišćenje i pruža dosta mogućnosti koje su nama potrebne i olakšavaju nam rad s obzirom da imamo članove tima koji žive u različitim gradovima.

2) Gsuite

Od osnivanja Bobot-a koristimo Gsuite, a aplikacije koje najviše koristimo su Gmail, Gdocs, Gdrive i GCalendar.
Najveći broj dokumenata koji ne zahtevaju neko posebno formatiranje kreiramo u Gdocs-u, a različite vrste evidencija prodajnih kampanja najčešće vodimo kroz GSheet. Sva naša dokumenta se nalaze na Gdrive-u, mada nam je trebalo malo vremena da shvatimo koji je najbolji način da ga koristimo jer nije baš isto kao fizički drive. GCalendar koristimo da pratimo zakazane obaveze članova tima.

3) MailChimp

MailChimp koristimo za autoamtizovano slanje mailova. Naš Excel magazin se salje MailChimpom, kao i Newsletter za ovaj blog. 
Postoji mnogo mogućnosti koje nudi osim samog slanja mailova, a neke od njih su da možete da vidite ko je otvorio mail ili kliknuo na određeni link u mail-u.

4) Zoom 

Zoom koristimo za organizaciju Webinara, te za konferencijske pozive sa partnerima i saradnicima.
Jednostavan je za koriščenje, a počeli smo da ga koristimo kada smo shvatili da nam Google Hangouts ne pruža dovoljno mogućnosti kada je u pitanju deljenje ekrana sa ostalima koji prisustvuju Webinaru ili sastanku.

5) Facebook i Instagram

Facebook za sada najviše koristimo za potrebe Excel radionice. Pored redovnih objava, Facebook reklame su vrlo važna karika našeg poslovanja.
Instagram koristim za potrebe promovisanja ovog bloga, uglavnom kroz objavljivanje citata.

6) Canva

Canva-u koristimo za kreiranje grafike koja nam je potrebna za objave na Facebook-u i Instagram-u.
Jednostavna je za korišćenje, i omogućava nam da recimo objavu koja sadrži Excel skraćenicu za naš Excel magazin napravimo za samo nekoliko minuta.

7) Vimeo 

Vrlo važan deo svega što radimo čini video. Video koristimo da bi kreirali sadržaj za objave na društvenim mrežama, webinare i video obuke.
Kao što verovatno znate, video zauzima dosta prostora, a Vimeo nam obezbeđuje prostor za smeštanje ovih videa koje onda možemo jednostavno da ubacimo na našu stranicu pomoću linka, ne zauzimajući prostor na samoj stranici.

8) Slack 

Skoro svu komunikaciju u okviru tima smo izmestili iz E-mail-a i realizujemo je kroz Slack. Slack je aplikacija koja omogućava razmenu poruka,dokumenata i drugih stvari u okviru tima a da pri tome ne morate da koristite mail. Omogućava kreiranje različitih kanala tako da se može grupisati komunikacija koja je vezana za određene teme kao što su na primer različiti projekti.

--

Najbolji alati za vašu organizaciju su oni koje ćete zaista i koristiti.


Dopada vam se ovaj blog?

Prijavite se ovde kako bi dobijali moj blog elektronskom poštom. Poslaću vam kalendar napravljen u Excel-u kao znak zahvalnosti.

Izdvojene obuke