10 kupovina za manje (ili nešto više) od 10 evra koje su pozitivno uticale na moj život

10 kupovina za manje (ili nešto više) od 10 evra koje su pozitivno uticale na moj život

Photo by Phu Dinh on Unsplash

Svako jutro u dnevniku navodim po neku jednostavnu stvar oko mene za koju sam zahvalan. Često te stvari ne koštaju ništa (vedro vreme, kišne kapi i slično) a ponekad su i fizičke svari koje svakodnevno koristim koje često nisu skupe.

U nastavku pogledajte koji 10 kupovina sam napravio u poslednje vreme koje su bile za manje ili nešto više od 10€ a koje su pozitivno uticale na moj život:

#1. Asa šolja

Vrlo važan deo mog jutarneg rituala je kafa. Od pre dva meseca sam počeo da pravim tzv "bulletproof coffee". Ovo znači da umesto mleka stavljam krišku putera i kašiku kokosovog ulja. Kafu pijem iz velike Asa šolje i to mi pričinjava izuzetno zadovoljstvo. Oblik šolje je sjajan i zaista uživam da pijem kafu iz nje.

#2. Olovka Friction pilot (piši briši)

Tokom dana dosta vremena provodim pisajući beleške vezano za različiote stvari (sastanci, ideje, skice, stvari koje treba da upamtim i slično). Imam izuzetno ružan rukopis i većinu beležaka ne mogu da pročitam ukoliko prođe jedan dan od kada sam ih zapisao. Sve beleške pišem piši briši pilot olovkom sa promenljivim minama 0.7. Olovka je odlična i težina mi potpuno odgovara za pisanje i donekle pomaže da moj rukopis bude čitljiviji.

#3. Blok za pisanje Blaseti A4

Koristim dve vrste A4 blokova za pisanje, Na linije za beleške sa sastanaka i na kvadratiće za sve ostalo. Pre dve nedelje sam otkrio odlične Blaseti blokove koji se listaju "na gore" i liče na standardne blokove koji se mogu kupiti na Amazonu i koje sam dugo tražio da kupim ovde. Kvalitet papira nije vrhunski ali je dovoljno dobar.

#4. Analogni budilnik

O tome da ne unosim telefeon u spavaću sobu sam već pisao na ovom blogu. Za buđenje korsitim obični analogni budilnik koji postavljam dovoljno daleko od kreveta da bih morao da ustanem da ga ugasim ujutru i izbegao situaciju da ostanem, u krevetu nakon zvonjave. Dodatne prednost ovoga je što nisam u iskušenju da gledam u telefon pre spavanja kao i izuzetno glasan zvuk zvona koji obezbeđuje sigurno buđenje.

#5. Adapter koji omogućava priključenje na mrežu kablom USB portom

Laptop koji trenutno koristim nema mrežni priključak tako da je jedini način da se priključim na mrežu pored WiFi-ja da to uradim preko USB priključka koristeći USB to LAN adapter. Ovo je izuzetno korisno, posebno u situacijama gde je slab WiFi signal. Ovaj adapter ne zauzima mnogo mesta a obezebđuje pristup Internetu sa kabla što je uvek bolje rešenje.

#6. Knjiga Sidarta - Herman Hese

Ovo je jedna od onih knjiga koju su svi verovatno čitali osim mene. Ne želim previše da pričam o sadržaju ukoliko ipak postoje oni koji nisu čitali. Samo ću da kažem da sam imao više podvlaćenja u ovoj knjizi nego u većini poslovnih knjiga koje sam pročitao.

#7. Uno karte

Situacija sa virusom je učinila da ne idem previše sa decom napolje. Jedna od stvari koju smo počeli da radimo kod kuće jeste da igramo Uno karte i ispale su mnogo zabavnije nego što sam mislio.Najviše mi se sviđa činjenica da igrač mora da kaže Uno kada ostane samo sa jednom kartom, što svako od nas često zaboravi da uradi kada ostane sa jednom kartom a sa druge strane smo potpuno fokusirani kada neko drugi ostane sa jednom kartom da li će reći Uno ili ne. Ovo mi dosta govori o generalnom načinu razmišljanja svakog od nas da pre gledamo šta neko drugi nije uradio a ne šta mi nismo uradili.

#8. Rokovnik Moleskine clasic notebook

Svake nedelje ujutru se osvrnem na nedelju iza mene. Jedna od stvari koju radim tokom ovog osvrta jeste da na jednoj ili dve stranice napišem priču o tome kakva je bila nedelja. U ovome zaista uživam a ono što čini čitavi proces još boljim jeste Moleskin beležnica u kojoj ovo radim koja je vrhunskog kvaliteta.

#9. Mutilica za nes kafu

Već sam pisao o kuvanju jutarnje kafe. S obzirom da stavljam krišku putera i kašiku kokosovog ulja, neophodno je da koristim mikser kako bih sve umutio zajedno sa nes kafom. Bez obzira što imam nekoliko štampnih miksera, za ove potrebe koristim najobičniju mutilicu za Nes kafu koja je mnogo jednostavnija za korišćenje jer ne zahteva rastavljanje i stavljanje na pranje u mašinu za sudove nakon korišćenja.

#10. Registratori fioke

U Habitatu u Podgorici sam kupio odlične crne horizontalne registratore koji kada se slože jedan na drugi u stvari mogu da se koriste kao fioke koje onda mogu da se postave gde god odgovara. Odlični su za čuvanje stvari kao što su računi za tekuči mesec, ili za bilo koje druge papite koje želite da sačuvate. Mogu se koristiti i na radnom stolu.

Objave povezane sa temom ovog bloga:

Ažurirano: 01.03.2021


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh