Najbolja kupovina za manje od 30€ ove godine (Brita bokal za prečišćavanje vode)

Najbolja kupovina za manje od 30€ ove godine (Brita bokal za prečišćavanje vode)

Najbolja kupovina za manje od 30€ ove godine (Brita bokal za prečišćavanje vode)

Svi znamo da je korisno za naš organizam da pijemo vodu. Međutim, postoje i druge stvari koje znamo da su korisne a ipak ih ne radimo, kao što su vežbanje, zdrava ishrana i slično. Jedan od problema sa svim ovim stvarima, barem kod mene, ali i kada pričam sa prijateljima čujem isto, jeste taj što nisu dovoljno zabavne u trenutku dok se rade i onda je teško istrajati.

Nekoliko puta sam pokušavao da istrajem u tome da pijem najmanje 2L vode dnevno, ali obično nisam uspevao. Shvatio sam da mi je potrebna još neka stvar da bi me motivisala da istrajem u tome. 

Ukoliko čitate ovaj blog verovatno ste upoznati sa tim koliko volim tehnologiju, aplikacije i slične stvari, te da često isprobavam šta je novo što može biti interesantno.

Od pre 2 meseca u Crnoj Gori se mogu kupiti Brita bokali za prečišćavanje vode u kućnim uslovima, koji su, vrlo korisni, jednostavni za korišćenje i što je najvažnije, opet kažem barem za mene, proces pijenja vode čini zabavnim.

Šta je Brita bokal?

Brita bokal je bokal sa filterom za prečišćavanje vode koji omogućava da prečistite vodu koju sipate sa česme tako da ne sadrži određene štetne materije, kao i da poboljšate ukus vode.

Ima li tu još nešto, ovo ne zvuči previše zabavno?

Za manju decu ovo je super zanimljivo jer za njih deluje skoro kao igračka. Kada se otvori kutija potrebno je sklopiti nekoliko delova, što je naravno vrlo jednostavno ali deca stiču utisak kako nešto prave. 

Za mene je bokal praktično neka vrsta fizičke aplikacije koja mi pomaže da popijem dovoljno vode tokom dana, koja je pri tome zdravija i boljeg ukusa u odnosu na onu iz česme. Kao što sam već rekao, ja mnogo volim tehnologiju, tako da mi je sada proces pijenja vode znatno zabavniji nego ranije.

Na koje sve načine se može koristiti bokal?

Brita Bokali se mogu koristiti na sledeće načine:

  • Prečistiti vodu koja se pije
  • Prečistiti vodu koja se koristi za kuvanje obroka
  • Prečistiti vodu koja se koristi za pripremanje napitaka kao što su kafa, čaj, limunada i drugo
  • Koristiti prečišćenju vodu u raznim uređajima gde ključa kao što su ketleri, aparati za kuvanje kafe i drugo

Šta se sve dobija u kutiji

U kutiji se dobija sledeće:

  • Bokal od kvalitetne plastike koji se sastoji iz bokala
  • Deo u koji se postavlja filter i u koji se sipa voda iz česme
  • Poklopca sa indikatorom korišećenja filtera
  • Filter
  • Uputstvo za upotrebu na nekoliko jezika
  • Kod za registraciju na sajtu

Kako se bokal koristi

Koristi se na vrlo jednostavan način. Prvo položite deo u koji se postavlja filter u bokal. Nakon toga otvorite filter iz pakovanja (kesice) u kojoj dolazi i postavite ga na dno dela koji nosi filter. Nakon toga postavite poklopac.

Sada je još potrebno da uključite indikator potrošnje filtera tako što ćete ga držati pritisnutog nekoliko sekundi. Kada se on uključi potrebno je dva puta da napunite bokal isfiltrirate vodu kako bi aktivirali filter. Nakon toga možete početi sa korišćenjem.

Kako se menja filter?

Filter može da prečisti 150 litara vode i u slučaju standardne upotrebe traje mesec dana. Indikator pokazuje kakvo je ternutno stanje i treba ga promeniti kada je na 0%. 

Gde može da se kupi i koja je cena?

Brita bokal možete kupiti po specijalnoj ceni u CG prodavnici

Cena filtera koji se menja približno jednom mesečno iznosi 9,99€.

==

Nekada je potrebno nešto više od želje da uvedete novu noviku u svoj život kao što je da redovno pijete više od 2L vode tokom dana. Smatram da će mi Brita bokal pomoći da istrajem ovoga puta.

Objave povezane sa temom ovog bloga:

 

 

 

 

 

 

 
Izdvojene obuke