5 stvari koje treba da imate na svom radnom stolu a kojih se možda niste setili

5 stvari koje treba da imate na svom radnom stolu a kojih se možda niste setili

Kada smo u kancelariji, vreme najčešće provodimo za radnim stolom. Osim standardne opreme koje svi držimo na radnim stolovima, vremenom sam uveo nekoliko stvari koje mi pomažu da ne zaboravljam ključeve kada krenem kući, bolje se koncetrišem i budem spemniji za sastanke.
U nastavku pročitajte kojih to 5 stvari imam na stolu, koje i vama mogu biti korisne.

1) Posuda za držanje ključeva, naočara za sunce i punjača od mobilnog telefona

Ne znam za vas, ali stvari koje najčešće zaboravljam u kancelariji kada krenem ka kući ili na neki sastanak su ključevi, naočare za sunce i punjač za mobilni. Razmišljajući o svemu ovome, shvatio sam da je potrebno da napravim mali ritual koji će mi omogućiti da se ipak setim da ponesem sve prethodno što sam naveo, kada izlazim iz kancelarije. Postavio sam na radni sto malu posudu u koju, sa namerom, čim udjem u kancelariju odlažem ključeve i punjač za mobilni ili naočare za sunce ako sam ih poneo. Nakon toga, kada god krećem kući, prvo iz posude uzimam ono što sam u nju stavio, ili ako nije u posudi, proveravam da nije stavljeno na neko drugo mesto, što je još uvek često slučaj za punjačem za mobilni koji ostaje u zidu. Ali proveravanje posude čini da to ne zaboravim.

2) Četkica za zube i pasta

Da li vam se nekada desilo da treba da krenete na sastanak a da prethodno pojedete nešto? Ja znam da se osećam mnogo bolje kada operem zube uvek pre nego što izlazim negde. Zbog toga imam u radnom stolu četkicu za zube i pastu. Danas možete pronaći ovakve komplete koji su već spakovani u plastičnu kutijicu, tako da ne morate mnogo da razmišljate o tome gde ćete da ih držite. Jednostavno ih spakujte u fioku radnog stola.

3) Igračka (za koncetraciju)

Pre nešto više od godinu dana sam prisustvovao sastanku, gde je čovek sa kojim sam razgovarao sve vreme vrteo malu čigru iz Kinder jajeta. Nakon održanog sastanka, upitao sam ga zbog čega ima čigru, a on je rekao da mu pomaže da se bolje koncetriše, i preporučio mi da probam. Kada imate malu decu, jedna od stvari koje vrlo često kupujete ili dobijate su igračke. Izabrao sam jedan mali auto, sa kojim se moj sin više ne igra i odneo ga u kancelariju. Trudio sam se da auto bude najmanjih mogućih dimenzija kako ne bih izgledao čudno ljudima koji razgovaraju sa mnom. Najbolje se koncetrišem kada imam slušalice, medjutim njih ne mogu da nosim kada razgovaram sa nekim, tako da se igračka pokazala kao drugo najbolje rešenje i idealna kombinacija zajedno sa slušalicama kada radim sam.

4) Slušalice

Kada radite sa još nekim u kancelariji, ali i kada radite sami, slušalice su najbolji način da se koncetrišete, puštajući neku muziku koja vam neće odvraćati pažnju od onoga što radite. Možete naći dosta ovakvih stvari na Youtube-u, ili koristi neki od plaćenih servisa na kojima možete slušati muziku koja je namenjenja povećanju koncetracije. Jedan od najboljih je Focus@will.

5) Flaša vode

Svi znamo da je dobro piti dosta vode svaki dan. Ali kao i za većinu drugih stvari koje su dobre (bavljenje sportom, spavanje 7-8 sati, redovna ishrana, i slično) potrebna je namera da bi ih sprovodili svakodnevno. Svako jutro, kada udjem u kancelariju, stavim flašu vode na sto. Na ovaj način mi je voda stalno na dohvat ruke i vrlo mi je lako da popijem 1,5 litar tokom pre podneva. Dodatna vrednost je ta što pijenje vode za neko vreme može da smanji osećaj gladi i spreči me da posegnem za različitim brzim varijantama hrane koje dugoročno nisu dobre.

Pitanje za vas: Da li vi imate neki predlog šta možemo držati na radnom stolu?

Ažurirano: 30.11.-0001


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh