Isplanirajte 2017. godinu pomoću kalendara napravljenog u Excel-u

Isplanirajte 2017. godinu pomoću kalendara napravljenog u Excel-u

Većina kalendara koje imamo na našim uređajima ne daje nam pregled čitave godine pred nama, i najviše što možemo da vidimo je jedan mesec ili jedna nedelja.
Pre nekoliko godina sam pročitao blog Michael Hyatta-a u kome je predstavio ideju da se godina može isplanirati pomoću kalendara napravljenog u Excel-u. Ovaj koncept je preuzet iz knjige Stivena Kovija Prvo ono najvažnije, gde on kaže da prilikom planiranja uvek treba prvo staviti tzv "veliko kamenje" odnosno da prvo treba isplanirati stvari koje su za nas važne, a onda ostalo prilagoditi tome.

U ovakav kalendar možete uneti:
  • Rođendane
  • Godišnjice
  • Praznike
  • Odmore

Osim toga, možete uneti i događaje koji su važni za vaš posao kao što su:
  • Poslovni skupovi na kojima planirate da učestvujete
  • Termini predaje važnih izveštaja
  • Termini redovnih sastanaka

Može vam biti korisno i da unesete datume isticanja određenih dokumenata kao što su lična karta, pasoš ili registracija vozila.

Kalendar možete preuzeti prijavljivanjem na našu listu ovde, a mi ćemo vam ga poslati u vaše sanduče. Da bi smo vam malo pomogli, uneli smo datume svih praznika u Crnoj Gori za sledeću godinu, kao i još nekoliko datuma za koje smo mislili da vam mogu biti važni.

Kalendar je napravljen u Excel-u, na osnovu kalendara koji je napravio bloger Michael Hyatt, koga sam spomenuo na početku. Osim za 2017. godinu, možete ga koristiti i za svaku narednu, sve što treba da uradite je da u radnom listu "Šablon" unesete 1. januar godine koju želite da planirate, a ostalo će se sve samo proračunati i uskladiti. Uzete su u obzir čak i prestupne godine.

Pitanje za vas: Da li imate još neki predlog šta bi mogli da unesemo u ovakav kalendar?

Ažurirano: 06.01.2017


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh