Isplanirajte 2021. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u (2.0 verzija)

Isplanirajte 2021. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u (2.0 verzija)

Početak godine je dobro vreme za planiranje, a jedan od najkorisnijih alata za planiranje je svakako kalendar.

Većina kalendara koje imamo nam daje vizuelni pregled najviše jednog meseca ili manje od toga (nedelja, dan). Ovakvi kalendari su dobri kada želimo da planiramo manje vremenske periode. Međutim, šta ako želimo da isplaniramo čitavu godinu ispred nas? Treba nam neki alat gde možemo u isto vreme da sagledamo i nekoliko meseci pa čak i pola godine. Zbog toga je kalendar napravljen u Excel-u odlično rešenje.jer nam omogućava da imamo ovakav pregled na jednom mestu, odnosno u jednom radnom listu.

Uputstvo kako možete koristiti ovaj kalendar pogledajte u videu ispod:

Ideja ovog kalendara jeste da u njemu upisujete samo važne stvari, ili što Stiven Kovi u svojoj knjizi 7 navika uspešnih ljudi naziva "veliko kamenje".

U ovaj kalendar ne preporučujem da se upisuju aktivnosti na dnevnom nivou, kao što su sastanci, odlazak kod zubara i slično. Ovde predlažem da upisujete samo najvažnije događaje kao što su odmori, rođendani ili važni poslovni susreti ili rokovi. Dakle, kalendar možete koristiti da bi u njega uneli sve stvari koje se tiču privatnog i poslovnog života a za koje znate vremenski okvir kada će se dogoditi ili kada želite da se dogode:

  • Rođendani
  • Godišnjice
  • Praznici
  • Odmori
  • Letnji i zimski raspust
  • Poslovni skupovi na kojima planirate da učestvujete
  • Datume kada predajete periodične izveštaje
  • Termine redovnih sastanaka (nedeljnih, mesečnih , godišnjih)

Može vam biti korisno i da unesete datume isticanja određenih dokumenata kao što su lična karta, pasoš ili registracija vozila.

Možete otići i korak dalje i koristiti ga kao neku vrstu finansijskog kalendara, gde za svaki mesec možete isplanirati najveće troškove, kao što su na primer rođendani, registracija auta, putovanja (ako ih bude) i slično.

Kalendar možete preuzeti ovde, a mi ćemo vam ga poslati u vaš inbox.

Šta je novo u verziji 2.0 kalendara:

  • Kreirali smo padajući meni tako da možete izabrati lokaciju na kojoj živite (Srbija, Hrvatska, Federacija Bosne i Hercegovine, Republika Srpska i Crna Gora) nakon čega će se automatski popuniti državni praznici i neradni dani u kalendaru.
  • Dodali smo kolonu za komentar gde možete uneti bilo kakav komentar ili recimo procenjeni finansijski iznos za neku aktivnost (registracija kola 300€)

Isplanirajte 2021. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u. Preuzmite ga ovde.

Ažurirano: 09.01.2021


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh