Kako da koristimo alarm na mobilnom telefonu da bi uveli nove navike u svoj život

Kako da koristimo alarm na mobilnom telefonu da bi uveli nove navike u svoj život

  • Podijeli:
Kako da koristimo alarm na mobilnom telefonu da bi uveli nove navike u svoj život

Ne znam da li ste skoro pokušavali da uvedete neku novu naviku u svoj život? Ukoliko jeste, sigurno znate da je vrlo teško izvesti sve do kraja i stvarno uspeti u tome. Obično izdržimo nekoliko dana, ali nakon toga se sve vraća na staro.

Koliko puta smo za novu godinu obećali sebi da ćemo krenuti redovno u teretanu i zaista krenuli, ali već posle samo nekoliko dana ponovo odustali? Ovakve stvari se dešavaju, između ostalog, i zbog toga što ne organizujemo različita pomoćna sredstva koja će nam pružiti podršku da istrajemo kada postane teško. Jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije pomoćno sredstvo jesu takozvani okidači. Okidači su stvari, odnosno događaji koji će svojom pojavom aktivirati naše ponašanje u skladu sa navikom koju želimo da uvedemo. 
 
U nastavku pročitajte na koji način alarm na vašem mobilnom telefonu može postati okidač koji će vam omogućiti uvođenje 3 korisne navike u vaš život:
 
1) Podesite alarm da bi vas podsetio na vreme kada treba da idete na spavanje
Svi znamo da je spavanje vrlo važno, i da bi trebalo svaku noć da imamo između 7 i 8 sati sna. Za ljude koji rade, ovo je vrlo teško izvesti, posebno ako imate malu decu. Jedan od načina da spavate duže je naravno da počnete da se pripremate za spavanje na vreme. Međutim ovo se neće desiti samo od sebe jer ćete želeti da čitate knjigu, gledate televiziju, ili provedete vreme sa nekim koga volite. Da biste stekli naviku da idete na spavanje ranije, podesite alarm koji će uveče da zvoni i da vas podseti da je vreme da se pripremate za odlazak u krevet.
 
2) Podesite alarm da bi radili u neprekinutim periodima vremena od 60 min
Istraživanja su pokazali da je čovek najproduktivniji ukoliko može da se fokusira na jedan zadatak u neprekinutom periodu vremena od 60 minuta. Predlažem da sledeću put, kada treba nešto da radite, podesite alarm na telefonu da zvoni kroz 60 minuta, a da u međuvremenu ne proveravate poruke, objave na društvenim mrežama, elektronsku poštu i sve ostalo što vas ometa u radu.
 
3) Podesite alarm da bi pozvali neku dragu osobu
Da li vam se desilo da ne pozovete svog prijatelja ili roditelje nekoliko dana jer jednostavno ne možete da se setite toga od ostalih svakodnevnih obaveza? Predlažem da podesite alarm na svom telefonu, koji će vas podsećati jednom dnevno ili jednom u nekoliko dana da pozovete drage osobe, da vidite kako su i šta im se dešava.
 
Izdvojene obuke