10 poklona kojim možete da ulepšate predstojeće praznike sebi i drugima

10 poklona kojim možete da ulepšate predstojeće praznike sebi  i drugima

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Ovaj blog je specijalno praznično izdanje "Nedeljnih crtica", mog Newsletter-a!

U njemu možete da pronađete neke od omiljenih stvari koje sam kupovao ove godine, a za koje smatram da mogu biti sjajan poklon za nekoga.

Ne volim previše da idem u kupovinu, a vrlo često imam problem da pronađem odgovarajući poklon za nekoga. Pošto sam često pretraživao Internet tražeći ideje za poklone, pomislio sam da bi Vam bilo korisno da imate ovakav jedan spisak kod sebe ovih dana.

Molim vas da mi ne zamerite ukoliko su pojedine stavke skupe. Oni koji čitaju moj Newsletter znaju da samo navodim stvari koje volim, u kojima uživam i koje zaista koristim.

Nemam bilo kakav finansijski interes ukoliko kupite neki od ovih proizvoda, samo dobra preporuka za vas od mene.

Nedeljne crtice su kratki email koji šaljem svake nedelje u 11:00 sati pre podne. Svaki newsletter sadrži 5 stvari koje sam otkrio prethodne nedelje, a to mogu biti knjige ili članci koje čitam, filmovi ili serije koje gledam, ili neki novi uređaj ili aplikaciju koju koristim. Ukoliko želite, možete se pretplatiti ovde.

Uživajte

#1. Boca koju koristim svakog dana

Danas možemo kupiti veliki broj različitih boca za vodu i druge napitke koje konzumiramo. Međutim,boce 24 bottles su stvarno odlične i ove godine sam kupio dve ovakve boce. Ove boce su dostupne u dve varijante: kao obične boce i kao termosi, u smislu da čuvaju temperaturu napitka koji ste sipali. Imaju sjajan oblik a posebno mi se sviđa težina ovih boca. Stvar koju ja izuzetno volim su različiti dodaci vezano za stavri koje kupim. Uz ove boce možete kupiti vezice za nošenje kao i zaštite za boce i različite vrste poklopaca sa dodatkom slamčice. Nosim je u teretanu kako bih pio vodu tokom treninga, ali često se nalazi na mom radnom stolu. Povremeno, tokom godine sam u ovoj boci nosio Neskafu kada sam išao na nekoliko dnevnih izleta i kada nisam želeo da ostanem bez kafe. :-)

#2. Uređaj koji mi omogućava da pročtam svaku knjigu koju želim

Kindle je jedna od stavri koju koristim skoro svakog dana. Omogućava mi da čitam knjige mojih omiljenih autora odmah nakon što se objave, tako da ne moram da čekam i po nekoliko meseci da se pojave u našem izdanju. Pored toga postoje i knjige koje se ne objave kod nas uopšte, tako da je čitanje na ovom uređaju jedini dostupan način. Kako uglavnom čitam poslovne knjige i pokušavam da učim iz njih, funkcionalnst podvlačenja i pisanja beležaka je veoma važna za mene. Veoma korisna stvar je što se ova podvlačenja i beleške nalaze trajno dostupne na Amazon nalogu i onda mogu da ih prekopiram u neku od aplikacija za čuvanje beležaka i dalje radim na njima.

#3. Stvar koju najviše volim da radim sa decom

Uživam da pravim lego kocke sa svojom decom. Slaganje lega nam omogućava da provedemo veliki broj sati tokom godine bez telefona, pričajući, smejući se i uživajući. Kada kupujemo novu građevinu da slažemo, prvo istražujemo na Internetu šta nam je zanimljivo, nakon toga odlazimo u prodavnicu da vidimo da li ima da se kupi kod nas. Ukoliko pronađemo kupimo, ukoliko ne, naručujemo da nam kupi moja sestra u Beogradu i onda iščekujemo pošiljku što je često još veće uživanje. Poslednje 2 godine uglavnom pravimo Star Wars građevine.

#4. Društvena igra bolja od rizika

Zima je vreme kada volimo da irgamo društvene igre. Ovo je opet način da se povežemo i provedemo vreme sa onima koje najviše volimo. Posle dugo vremena, Katan društvena igra može da se kupi kod nas. Malo liči na Riziko, ali smatarm da je bolja. Namenjena je za do 4 igrača, ali može da se kupi dodatak tako da igra 6 ljudi. Društvene igre su u današnje vreme veoma važne, jer omogućavaju još jedan način druženja koji nije vezan za tehnologiju. Obično ovu igru igramo sa nekoliko Reljinih (moj sin) drugova, gde ja igram zajedno sa Milicom (mojom ćerkom). Ove igra može da razvije i brojne veštine kod dece, ali meni je najvažnije da moj sin nauči da gubi, na čemu još treba dosta da radimo.

#5. Uređaj koji je pozitivno uticao na moj život ove godine

Ovo je najskuplja prpeoruka ovde, ali smatram da su AirPods Pro najviše unapredio kvalitet mog života tokom prošle godine. Koristio sam ove slušalice da slušam audio knjige, potkaste i muziku. Pored toga, koristio sam ih i za sve Zoom pozive, ali i za gledanje sadržaja na YouTube-u, Amazonu i Netflix-u kada nisam želeo da smetam drugima. Osim sjajnog dizajna, ove slušalice imaju opciju Noise cancelation koja omogućava da se izoluju spoljašnji zvukovi i čuje samo zvuk koji puštate na uređaju. Kada idem u teretanu volim da slušam svoju playlist-u a ne muziku koja se pušta sa zvučnika. Prvi put sam mogao da ne čujem muziku sa zvučnika kada sam počeo da koristim AirPods Pro.

#6. Mali kućni uređaj koji mi je omogućio čitanje štampanih knjiga pred spavanje u spavaćoj sobi

Obično pred spavanje čitam fikciju. S obzirom da sam tada već u krevetu, ukoliko čitam štampanu knjigu potrebno mi je svetlo za čitanje, koje po mogućnosti neće smetati mojoj supruzi ukoliko želi da zaspi. Ova lampa omogućava upravo to, i izuzetno sam zadovoljan.

#7.Slatkiš koji čini popodnevnu kafu još boljom

Ako pratite moj Newsletter verovatno znate koliko volim da pijem kafu. Možda najbolji dodatak za kafu koji sam otrkrio ove godine su Nutella biskviti koji su se pojavili ove godine. Sve je sjajno vezano za ovaj proizvod: ukus, pakovanje tako da može da se zatvori i sačuva svežinu biskvita nakon otvaranja, te oblik koji omogućava da ruke ostanu čiste iako niste do kraja pojeli biskit. Dostupan je u dva pakovanja, u kesici (što je moj omiljeni) i u tubi.

#8. Knjiga (fikcija) koju sam najviše puta poklonio ove godine

Ove godine sam se trudio da više čitam fikciju, a jedna od knjiga koju sam najviše poklanjao drugima je svakako Đentlmen iz Moskve. Između ostalih, ovu knjigu je preporučio i Bil Gejts kao i mnogi drugi. Ova knjiga ima 32.419 ocena na Amazonu i prosečnu ocenu 4.5. Knjiga govori o čoveku koji živi u hotelu više od 20 godina za vreme Boljševičke Rusije, gde u stavri izdržava kaznu zbog pesme koju je napisao. Ne bih želeo da vam otkrivam detaljnije sadržaj i ukradem mogućnost da uživate u ovoj knjizi.

#9. Servis koji je pozitivno uticao na moj život ove godine

Posle AirPods pro, stvar koje je najviše pozitivno uticala na moj život pršle godine jeste što je Spotify posato dostupan kod nas. Ovu aplikaciju korstim u različitim situacijama: dok se trudim fokusirano da radim tokom dana, ali i za krerianje playlista za različite prilike (vežbanje, popodnevna kafa sa suprugom, druženje sa decom i druge stvari). Koristimo Family paket koji mogoućava svima nama (mojoj porodici) da koristimo sve mogućnosti ove aplikacije. Postoji besplatna verzija, ali ima brojna ograničenja (nema premotavanja, reklame, ograničeni broj uređaja na kojima može da se sluša).

#10. Knjiga (biznis) koju sam najviše puta poklonio ove godine

Danas je dostupan veliki broj knjiga koje na različite načine govore o produktivnosti. Problem sa većinom ovih knjiga je u tome što su stvari teško primenljive u realnom poslovnom okruženju u kome većina nas funkcioniše. Knjigu iz koje možda najviše možete naučiti i što je još važnije najbrže praktično primentii je napisao Brajan Trejsi i zove se Pojedi tu žabu. Sada je dostupno novo, dopunjeno izdanje a što je najbolje, ovu knjigu možete pročitati za jedno pre podne.

Objave povezane sa tedmom ovog bloga:

Ažurirano: 05.12.2021


© Copyright 2023. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh