Isplanirajte 2020. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u

Isplanirajte 2020. pomoću kalendara napravljenog u Excel-u

Početak godine je dobro vreme za planiranje, a jedan od najkorisnijih alata za planiranje je svakako kalendar.

Većina kalendara koje imamo nam daje vizuelni pregled najviše jednog meseca ili manje od toga (nedelja, dan). Ovakvi kalendari su dobri kada želimo da planiramo manje vremenske periode. Međutim, šta ako želimo da isplaniramo čitavu godinu ispred nas? Treba nam neki alat gde možemo u isto vreme da sagledamo i nekoliko meseci pa čak i pola godine. Zbog toga je kalendar napravljen u Excel-u odlično rešenje.

Ideja ovog kalendara jeste da u njemu upisujete samo važne stvari, ili što Stiven Kovi u svojoj knjizi 7 navika uspešnih ljudi naziva "veliko kamenje".

U ovaj kalendar ne preporučujem da se upisuju aktivnosti na dnevnom nivou, kao što su sastanci, odlazak kod zubara i slično. Ovde predlažem da upisujete samo najvažnije događaje kao što su odmori, rođendani ili važni poslovni susreti ili rokovi. Dakle, kalendar možete koristiti da bi u njega uneli sve stvari koje se tiču privatnog i poslovnog života a za koje znate vremenski okvir kada će se dogoditi ili kada želite da se dogode:

  • Rođendani
  • Godišnjice
  • Praznici
  • Odmori
  • Letnji i zimski raspust
  • Poslovni skupovi na kojima planirate da učestvujete
  • Datume kada predajete periodične izveštaje
  • Termine redovnih sastanaka (nedeljnih, mesečnih , godišnjih)

Može vam biti korisno i da unesete datume isticanja određenih dokumenata kao što su lična karta, pasoš ili registracija vozila.

Kalendar možete preuzeti ovde, a mi ćemo vam ga poslati u vaš inbox. Da bi vam još malo pomogao, uneo sam datume svih praznika i neradnih dana u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini za sledeću godinu, kao i još nekoliko datuma za koje sam mislio da vam mogu biti važni.

Objave povezane sa temom ovog bloga:

Ažurirano: 02.01.2020


© Copyright 2021. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh