10 najčitanijih blogova u 2018. i šta sam naučio na osnovu toga

10 najčitanijih blogova u 2018. i šta sam naučio na osnovu toga

Jedan od važnih koraka za planiranje sledeće godine jeste da se osvrnete na prethodnu. Kada planiram sadržaj za narednu godinu na ovom blogu, uvek prvo pogledam koje su bile najčitanije objave u prethodnoj.

U nastavku možete pogledati koje su to objave, poređane tako da je najčitanija prvo navedena i onda redom ostale prema broju pregleda:

Analizirajući ove rezultate, te uzimajući u obzir sve teme o kojima pišem, naučio sam sledeće:

  • Blogovi koji su vezane za primenu informacionih tehnologija u svakodnevnom životu su i dalje najčitaniji. Objava koja je na prvom mestu je iz 2017. ali je i ove godina bila najčitanija, što ne treba mnogo da čudi s obzirom na to koliko ljudi danas koriste Viber.
  • Dve od ovih deset objava su vezane za temu produktivnosti i upravljanja vremenom. Ovo je tema o kojoj planiram mnogo više da pišem tokom 2019. godine, posebno imajući u vidu da su jedine dve objave vezane za ovu temu bile ujedno i među deset najčitanijih.
  • Na trećem mestu se nalazi objava vezano za navođenje prethodnog radnog iskustva u CV-ju, koju sam napisao još 2016. godine, i koja je svake godine od tada među najčitanijima. Ovo samo govori o tome da kada napišete neki dobar tekst vezano za temu koja je interesantna i aktuelna, možete očekivati da će se čitati iz godine u godinu.
  • Kao i svake godine, veliki broj objava sa kojima baš budem zadovoljan kako su napisane, ne uđe u prvih deset. Ovo je naravno potpuno u redu, ali sam naučio da nikada ne mogu biti siguran u to kako će proći određena objava i koliko će biti čitana.

Ažurirano: 29.12.2018


© Copyright 2024. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh