7 razloga zbog kojih treba da pravimo više fotografija mobilnim telefonom svakoga dana

7 razloga zbog kojih treba da pravimo više fotografija mobilnim telefonom svakoga dana

Photo by Samsung Memory on Unsplash

Danas je pravljene fotografija jednostavno. Svako od nas ima mobilni telefon kojim to može vrlo jednostavno da uradi. Instagaram i ostale društvene mreže su učinile da svako od nas povremeno napravi po neku fotografiju i objavi je. Međutim, kreiranje fotografija može biti mnogo značajnije za svakog od nas od broja lajkova koje dobije pojedina objava.

U nastavku pogledajte 7 razloga zbog kojih bismo trebali da kreiramo više fotografija mobilnim telefonom svakoga dana:

1. Fokusiramo sebe na pozitivne stvari u životu

U najvećem broju slučajeva kreiramo fotografije pozitivnih trenutaka u našim životima. Ovo je vrlo važno jer svako od nas ima tendenciju da se više seća i razmišlja o negativnim stvarima u životu nego o pozitivnim. Kreiranjem fotografija pozitivnih trenutaka i gledanjem tih fotografija kasnije, stvaramo naviku da više uživamo i više se sećamo pozitivnih trenutaka.

2. Više uživamo u trenutku

Kada steknemo naviku da pravimo više fotografija svakog dana, bićemo svesniji lepih trenutaka koji nam se događaju i više ćemo uživati u njima. Često različiti lepi momenti prolaze pored nas a da nismo ni svesni njih. Ovako, ukoliko imamo naviku kreiranja fotografija bićemo obazriviji i mnogo je veća verovatnoća da ćemo ih primetiti.

3. Podstiče nas da budemo bolji u pričanju priča

Kada posle određenog vremena gledamo u neku fotograju, obično odmah možemo da ispričamo neku priču vezano za nju. Što više fotografija imamo, više priča možemo da ispričamo. Pričanje priča je jedna od najvažnijih komunikacionih veština koju treba da razvije svako od nas.

4. Razvijamo sposobnost da zapažamo stvari

Kreiranje fotografija može da razvije našu sposobnost da zapažamo stvari. Ovo se ne odnosi samo na nešto lepo što želimo da slikamo, već i na naše okruženje. Možda ćemo biti u situaciji da primetimo da je naša supruga nervozna ili da bolje opazimo da nekom u našem okruženju treba pomoć.

5. Smanjujemo nered oko nas

Kreiranje fotograija se ne odnosi samo na nešto što smo primetili, ili nešto lepo što se događa. Možemo previti fotografije i različlitih beleški, dokumenata i drugih stvari i na taj način smanjiti količinu nereda oko nas. Često crteže od dece i njihova različita pisanja slikam i na taj način ih sačuvam za sebe trajno.

6. Manje zaboravljamo lepe trenutke

Sigurno svakog od nas Facebook povremeno podseti na neku lepu fotografiju od pre više godinu koju je svakako svako od nas zaboravio. Mnogo je bolje da ne čekamo Facebook, nego da sami kreiramo fotografije koje ćemo onda organizovati kroz Google photos ili na neki drugi način i koje možemo da gledamo kada želimo.

7. Nama važne osobe će moći da se sećaju lepih trenutaka koje su provele sa nama

Ovo posebno važi za našu decu. Kada su mali, najčešće možemo samo mi da slikamo. Ukoliko to radimo često, oni će kasnije imati priliku da gledaju te slike i da vide šta smo sve zajedno radili.

Kako da počnete redovno da pravite fotografije

Kao i za svaku drugu naviku, i za naviku redovnog kreiranja fotografija je potrebno vreme i namera. Neki od koraka koje možete da realizujete su:

  • Uvedite neku drugu naviku koje će vas posredno motivisati da kreirate fotografije. Na primer, možete uvesti naviku pisanja dnevnika u elektronskoj formi i koristiti neku od aplikacija. U dnevničkom zapisu možete unositi i fotografije.
  • Postavite nedeljni cilj da napravite barem nekoliko fotografija.
  • Počnite da redovno slikate zabeleške na papirima da ih ne biste zaboravili. Na ovakav način ćete steći naviku korišćenja aplikacije za fotografisanje.
  • Kada krenete u šetnju posmatrajte okolinu i stavite sebi zadatak da slikate neku zanimljivu stvar
  • Kada god izađete sa decom napolje slikajte se sa njima

Objave povezane sa temom ovog bloga:

Ažurirano: 16.05.2021


© Copyright 2024. All Right Reserved. by InfoBit

na vrh