Šta se nalazi na mom laptop-u (2020.)

Šta se nalazi na mom laptop-u (2020.)

Šta se nalazi na mom laptop-u (2020.)

Skoro sam dobio novi laptop sa već instaliranim Windows-om. Prethodni laptop sam dugo koristio i prosto sam zaboravio koliko će mi vremena trebati da instaliram sve programe koje koristim.

Međutim, 45 minuta kasnije sve je bilo spremno za rad, najviše zahvaljujući Google Chrome-i gde se u ovom trenutku nalazi najveći broj programa koje koristim za svakodnevni rad.

U nastavku pogledajte koji programi se nalaze na mom laptopu:

#1. Google Chrome

Najveći broj programa na laptopu koristim kroz Google Chrome. O tome sam već pisao na ovom blogu. Osim za veliki broj aplikacija, ovaj program koristim naravno za pretraživanje Interneta, ali i da pristupim mail-u, te konzumiram sadržaj na streaming servisima kao što su Netflix ili Amazon prime.

#2. Office 365 Professional

Bilo kakav sadržaj koji nije namenjen samo za mene kreiram pomoću Microsoft Office 365 Professional paketa. Različite vrste ponuda, izveštaja i prezentacija gde je potrebno dobro formatirati dokument, za sada nije moguće, barem što se mene tiće, napraviti na jednostavan način pomoću Google docs-a tako da je Microsoft moj izbor u ovakvim slučajevima. Najviše koristim Word, Excel i PowerPoint. Zanimljivo je da Micorosft Outlook uopšte ne koristim, kao ni OneNote.

#3. Pdfelement

Ovaj program mi omogućava da kreiram, editujem i popunjavam PDF dokumenta. Možete na Internetu naći dosta programa za ovakve potrebe, ali se ovaj pokazao prilično dobro i trenutno ga koristim.

#4. Listary

Listary je aplikacija koja mi omogućava da brzo pronađem neki dokument, folder ili bilo šta drugo na računaru i sprovedem određenu akciju nakon toga. Aktivira se kada dva puta pritisnem Control dugme u kojem slučaju će se pojaviti polje u kome ukucuvam naziv nečega što pokušavam da nađem. Program daje uživo rezultate pretrage i onda mogu brzo da izaberem od ponuđenog ono što me je zanimalo. Nakon izbora, pomoću ovog programa mogu na jednostavan način da izabrano otvorim ili iskopiram u neki drugi fajl ili folder, te realizujem neku drugu akciju kao što je na primer da pretvorim u PDF.

#6. Ditto

Koliko puta vam se dogodilo da želite da iskopirate nešto što ste prethodno pripremili, odnosno postavili na "clipboard", a da se prilikom kopiranja pojavi nešto drugo, jer ste to drugo takođe postavili na "clipboard", ali malo kasnije. Ditto rešava ovaj program i daje vam pregled velikog broja stvari koje ste prethodno kopirali. Meni je ovo najkorisnije, odnosno najviše koristim za kopiranje linkova za blogove ili za Newsletter-e koje šaljem.

#7. Textexpander

Ovaj program mi omogućava da otkucam određenu skraćenicu sa tasture nakon čega unosi tekst koji je vezan za tu skraćenicu. Dakle, u njemu mogu da sačuvam određene tekstualne informacije i onda brzo da ih ubacim u neki dokument koristeći skraćenice sa tastaure. Na primer, umesto da kucam url ovog sajta, kreirao sam skraćenicu u Textexpander-u koja se sastoji od slova z i slova p, tako da kada ukucam "zp" jedno pored drugog, umesto toga se pojavi url ovog bloga, odnosno www.zeljkopopovic.com.

#8. 7zip

Verovatno većina vas zna za ovaj program. Omogućava mi da zapakujem, odnosno otpakujem različita dokumenta koja nekome šaljem, ili koja dobijam.

==

Trudim se da koristim što manje programa na svim uređajima koje koristim jer mi se čini da sam na taj način produktivniji u svemu što radim. Vrlo sam zadovoljan što trenutno imam samo 8 programa instalirsanih na mom laptop-u pomoću kojih mogu da uradim sve što želim.

Objave povezane sa temom ovog bloga:

 
Izdvojene obuke